Spaansen Gevelklaar

Met een authentieke uitstraling

Over Gevelklaar

Spaansen Gevelklaar

In de hele Groep vindt groei en ambitie plaats op het gebied van ketenpartnership, collegialiteit, LEAN-management en MVO-ondernemen. Door te luisteren naar klanten, collega’s en het ervaren van de praktijk van alle dag bedenken we steeds doelgerichte nieuwe innovatieve ideeën.

Spaansen is bekend om de levering van prefab betoncasco’s in de woningbouw. Kwalitatief hoogwaardig en betrouwbaar in haar partnership. Nu heeft Spaansen ‘Gevelklaar’ ontwikkeld. Onze partners zijn blij verrast. Wat houdt het precies in?

Lees meer

Totaaloplossing

COMPLEET AFGEWERKT INCLUSIEF KOZIJNEN, ISOLATIE EN STEENSTRIPS.

‘Gevelklaar’ is het concept waarin fabrieksmatig compleet afgewerkte gevels toegevoegd worden aan de vertrouwde casco’s. Om het bouwtempo te verhogen, kosten te verlagen en CO₂-uitstoot te reduceren. En dat met een gevel met een authentieke uitstraling.


Het gehele productieproces vindt plaats in onze fabrieken en onder geconditioneerde omstandigheden. Dit staat garant voor een betrouwbaar product met een lange levensduur.

Gevelklaar video's

Openingsvideo

Dronevlucht

Cascomontage

Compleet afgewerkt inclusief kozijnen, isolatie en steenstrips

Het bestaande betoncasco van Spaansen is de basis, inclusief instortvoorzieningen zoals elektra- en waterleidingen. Bij ‘Gevelklaar’ wordt het prefabsysteem verder uitgebreid door de kozijnen tijdens de fabricage in te storten en de wanden te voorzien van isolatie.

De volgende stap is dat keramische steenstrips (strip voor strip) met het RoboBrick systeem op de isolatie verlijmd worden. Zowel rechte strips als hoekstrips, waarna de gevel traditioneel gevoegd wordt. Daarna volgen het transport naar en montage op de bouw. Het resultaat: een duurzaam en betrouwbaar product, waarbij het proces van engineering tot en met montage in één hand ligt.

Isolatie

GOED GEÏSOLEERD MET EEN HOGE RC-WAARDE

Spaansen ‘Gevelklaar’ stelt hoge eisen aan de isolatie. Deze is de drager van de steenstrips. De isolatie wordt mechanisch bevestigd aan de betonnen ondergrond. De isolatie heeft een standaard dikte en heeft een hogere Rc-waarde dan geëist wordt in het Bouwbesluit.

Kingspan-Unidek heeft samen met Spaansen een nieuw soort isolatiemateriaal ontwikkeld die aan bovenstaande criteria voldoet. Constructieve stevigheid met een hoge isolatiewaarde is wat u koopt. De isolatieplaten worden, met een speciaal ontwikkeld anker, bevestigd aan de betonwanden. De ankers worden geheel verwerkt in de isolatie en het beton, waardoor het niet met de buitenlucht in aanraking komt.

RoboBrick

HET GEÏNTEGREERDE VERLIJMINGSSYSTEEM MET GARANTIE OP HET EINDRESULTAAT

Het RoboBrick systeem van Vandersanden is wezenlijk onderdeel van ‘Gevelklaar‘. De keramische steenstrips van Vandersanden worden met een specifiek ontwikkelde robotstraat geautomatiseerd aangebracht op de isolatie.

Vanderssanden faciliteert de verlijming van de strips door het leveren van lijm en het loggen van de hoeveelheid lijm per steenstrip. Het hele productieproces is traceerbaar en vindt plaats in een geconditioneerde omgeving (temperatuur en luchtvochtigheid). Dit garandeert een constante en hoge kwaliteit. Vandersanden en Spaansen geven 20 jaar garantie op de hechting van de strips op de isolatie.

Ontwerpvrijheid

VOLDOENDE RUIMTE VOOR CREATIVITEIT BINNEN GEROBOTISEERDE PRODUCTIE

Spaansen Gevelklaar biedt binnen het geautomatiseerde proces veel vrijheid om gevels op een creatieve wijze te ontwerpen. Zonder al te grote financiële verschillen, waardoor de architect meer vrijheid heeft in zijn ontwerp.

De volgende mogelijkheden zijn beschikbaar:

  • Verschillende metselpatronen (halfsteens verband, wildverband, tegel/stapelverband)
  • Rollagen en verticaal metselwerk
  • Uitkragende stenen
  • Meer dan 30 kleuren strips (zie steenstrips gamma)
  • Drie typen strips in een Bouwblok
  • Hoekstrips en neggekanten worden in het productieproces aangebracht
  • Meerdere mogelijkheden voegwerk

Steenstrip oppervlaktestructuur

Met ultrafijne lijnen gamma

Vandersanden is al meer dan 90 jaar een familiebedrijf, gedreven door innovatie, duurzaamheid en vakmanschap.
Zij bieden producten die inspireren tot het ontwerp en de realisatie van mooie gebouwen en huizen en de aanleg van straten en tuinen.
Als business partner bouwen zij aan duurzame relaties gebaseerd op openheid en vertrouwen.
Samenwerken met Vandersanden betekent opgenomen worden in de grote Vandersanden familie.

Baksteenstrips en Hoekstrippen

Handvorm

De textuur die diepte karakter toevoegt

Wasserstrich

Oppervlaktestructuur met ultrafijne lijnen

TWEE FORMATEN

Baksteenstrips voor het RoboBrick® systeem zijn beschikbaar in 2 formaten: WF ± 210 x 20 x 50 mm en DF ± 215 x 20 x 65 mm.

WF ± 210 X 20 X 50 MM

DF ± 215 X 20 X 65 MM

HOEKSTRIPPEN

Kies voor een professionele afwerking van hoeken voor de hoekstrips. Beschikbaar voor beide formaten.

Ons assortiment

Eco strips

Nieuws

Nieuws over Bouwsystemen

Jubileum bij cascowandenfabriek en grind- en zandzeverij

Een bijzonder jubileum in Harlingen, want de betonfabriek en de grind- en zandzeverij daar bestaan twintig jaar!

Lees meer

Maxime Verhagen bezoekt robotstraat Gevelklaar

Het moet sneller, maar tegelijk schoner en beter’, zei Maxime Verhagen deze week bij een bedrijfsbezoek aan Spaansen Bouwsystemen in Harlingen.

Lees meer

Akkoord Spaansenterrein Harlingen

Spaansen Holding B.V. en de gemeente Harlingen hebben een schikking getroffen rondom het ‘Spaansenterrein’.

Lees meer

Wester Beton BV overgenomen door Spaansen

Op 30 juli 2021 heeft Spaansen Groep het bedrijf Wester Beton BV in Harlingen overgenomen. Spaansen en Wester zijn van mening een win-winsituatie gerealiseerd te hebben en zijn content met de overname.

Lees meer
OVer ons

Spaansen groep

Spaansen Groep is een Noord-Hollands familiebedrijf van 75 jaar oud. Op dit moment is de derde generatie Spaansen actief. Spaansen is onderverdeeld in drie hoofddivisies: Spaansen Grondstoffen en Logistiek, Spaansen Bouwsystemen en Spaansen Tuin en Bestrating.


Elke dag werken medewerkers doelgericht, efficiënt, effectief en vooral veilig. Zij zorgen voor de warme sfeer, het welzijn van zichzelf en de ander. De klant ziet onze professionaliteit. Met een no-nonsens cultuur door korte lijnen en krachtige besluiten. De basis voor innovatieve projecten!

Neem contact op
Diensten

Spaansen Bouwsystemen

Bekijk alle diensten