Jubileum bij cascowandenfabriek en grind- en zandzeverij

Een bijzonder jubileum in Harlingen, want de betonfabriek en de grind- en zandzeverij daar bestaan twintig!


Voor deze cascobouw-afdeling van start ging, had ons bedrijf al ervaring met het maken van betonvloeren. Het succes met deze vloeren bracht Arie Spaansen op het idee om ook wanden te gaan maken. Zijn gedachte was: ‘We gaan de vloeren rechtop zetten!’ Bij het uitvoeren van de plannen, kreeg hij hulp van zijn broers Ton en Peter. Zij hadden eerder een zand- en grindzeverij opgezet. Dankzij die ervaring konden ze in Harlingen een modern bedrijf realiseren.

Op 25 oktober 2003 verrichtten de zussen Ada, Grada en Marian Spaansen de officiële opening van deze nieuwe tak van de zaak. Inmiddels zijn we twintig jaar verder en is er dankzij de inzet van actieve medewerkers aan twee kanten van de Afsluitdijk heel veel bereikt.

Wat cijfers over die twintig jaar?

  • Spaansen heeft zo veel zand verwerkt dat je er bijna vijf keer stadion De Kuip mee kan volstorten.
  • Spaansen heeft zo veel grind verwerkt dat er 200.000 vrachtwagens nodig zijn voor het transport.
  • Spaansen heeft zo veel zand en grind verwerkt dat de Zandexpress 5 maar liefst 15.000 keer moet varen om het te vervoeren.
  • Spaansen heeft 42.725 industrieplaten geproduceerd. Genoeg om dwars door het land een weg aan te leggen van Den Haag naar Nijmegen.
  • Spaansen heeft bijna 7.000.000 vierkante meter wanden geproduceerd. Bij elkaar groter dan de oppervlakte van de hele provincie Friesland.
  • Spaansen heeft 2.228 kilometer aan elektrabuis in de wanden verwerkt. Genoeg om een stroomkabel te leggen tussen Harlingen en de Noordkaap.
  • Spaansen heeft in oktober 2018 de meeste vierkante meters ooit geproduceerd: een record van 74.000 vierkante meter
  • Spaansen heeft in totaal 38.000 casco-woningen opgeleverd, voor meer dan 100.000 tevreden bewoners.

Met dit resultaat legden onze collega’s een geweldig fundament voor de toekomst. Niet alleen een stevige basis voor casco-bouwsystemen, maar ook voor de verdere kansen van de Spaansen-organisatie.

Jubileum bij cascowandenfabriek en grind- en zandzeverij
Nieuws

Meer nieuws

Maxime Verhagen bezoekt robotstraat Gevelklaar

Het moet sneller, maar tegelijk schoner en beter’, zei Maxime Verhagen deze week bij een bedrijfsbezoek aan Spaansen Bouwsystemen in Harlingen.

Akkoord Spaansenterrein Harlingen

Spaansen Holding B.V. en de gemeente Harlingen hebben een schikking getroffen rondom het ‘Spaansenterrein’.

Wester Beton BV overgenomen door Spaansen

Op 30 juli 2021 heeft Spaansen Groep het bedrijf Wester Beton BV in Harlingen overgenomen. Spaansen en Wester zijn van mening een win-winsituatie gerealiseerd te hebben en zijn content met de overname.

Spaansen scoort niveau 3 op de veiligheidsladder

De auditors geven aan verrast te zijn over hoe goed de veiligheidsregels binnen de hele Spaansen Groep bekend zijn.