Agrément – kiwa

REFERENTIEPERIODE VAN VIJFTIG JAAR

Veiligheid en duurzaamheid staan voorop bij de ontwikkeling van het Gevelklaar-systeem. Dan willen we dat ook laten zien. Elke aannemer kan met een gerust hart de gevelklare wanden toepassen. Inmiddels kunnen we aantonen dat het Gevelklaar-systeem voldoet aan de referentieperiode van vijftig jaar. We hebben de certificering recentelijk ontvangen.


Zoektocht

In eerste instantie wilden we aansluiten bij een bestaande BRL (beoordelingsrichtlijn). Echter is er nog geen vastgestelde norm waarbinnen het Gevelklaar-systeem valt. De keuze om nog jarenlang te wachten en uiteindelijk alsnog aan te sluiten om te voldoen aan een BRL is voor Spaansen geen optie. We hebben besloten om zelf de regie te nemen en zijn opzoek gegaan naar methodes om ons Gevelklaar-systeem te testen.


Uitkomst

Hierbij zijn we in contact gekomen met Kiwa-BDA. Kiwa stelde ons voor het zogenaamde Agrément toe te passen; een onafhankelijke beoordeling van een bouwproduct. Mede door de jarenlange ervaring van BDA in gevelsystemen hebben we hiervoor gekozen. Om het Agrément te ontvangen hebben we het Gevelklaar-systeem aan een reeks van testen onderworpen; brandtesten, verouderingstesten, hardeschocktesten en diverse beoordelingen van de details en het systeem.

Agrément – kiwa
Nieuws

Meer nieuws

Jubileum bij cascowandenfabriek en grind- en zandzeverij

Een bijzonder jubileum in Harlingen, want de betonfabriek en de grind- en zandzeverij daar bestaan twintig jaar!

Maxime Verhagen bezoekt robotstraat Gevelklaar

Het moet sneller, maar tegelijk schoner en beter’, zei Maxime Verhagen deze week bij een bedrijfsbezoek aan Spaansen Bouwsystemen in Harlingen.

Akkoord Spaansenterrein Harlingen

Spaansen Holding B.V. en de gemeente Harlingen hebben een schikking getroffen rondom het ‘Spaansenterrein’.

Wester Beton BV overgenomen door Spaansen

Op 30 juli 2021 heeft Spaansen Groep het bedrijf Wester Beton BV in Harlingen overgenomen. Spaansen en Wester zijn van mening een win-winsituatie gerealiseerd te hebben en zijn content met de overname.